Joan Miquel Oliver presenta la nova gira Electronic Devices

Electronic Devices (Oigo Discos, 2023) és el setè  LP en solitari de Joan Miquel Oliver del qual ja estan previstos alguns primers concerts de  presentació en el 2023. El cantant i guitarrista mallorquí convida al públic a un viatge pop que explora els dos extrems del gènere i un llarg espectre de mitges  tintes. L’àlbum -del qual s’han fet fins ara dos avançaments: Robot  mayordomo i Siento Feelings– inclou temes des de l’experimental 50 euros, que  és una cançó construïda damunt d’un audio de Whatsapp que el seu amic  Javier Dalmau li va enviar per explicar com havia trobat un bitllet al carrer i que,  alhora, recorda el treball instrumental dodecafònic que Oliver va publicar en  plena pandèmia; fins a la Viutantera Barra lliure, que es tira de cap dins la més  típica cançó pop de caixa de ritmes i sentiments senzills. 

Primers concerts de presentació

Per presentar el nou LP, Joan Miquel Oliver ha anunciat les primeres dates que  formaran part de la nova gira. Començarà a Porreres (Mallorca) l’11 de  novembre, continuarà el 25 de novembre a Barcelona, al Cruïlla de Tardor,  l’endemà 26 de novembre al Loco Club de València i finalitzarà el 8 de  desembre al Nell’s de Londres. Les entrades ja estan disponibles a través del  web www.joanmiqueloliver.cat

Sobre Joan Miquel Oliver

El músic i escriptor nascut a Sóller l’any 1974 és compositor, lletrista i  guitarrista del grup Antònia Font. Paral·lelament, ha fet carrera en solitari i ja fa  més de 15 anys que volta pels escenaris amb discs com Surfistes en càmera  lenta (Blau, 2005), Live in Paris (2006), Hansel i Gretel (2007), Bombón  Mallorquín (2008), Un quilo d’invisible (2013), Pegasus (2015), Atlantis (2017)  i Elektra (2018), Aventures de la nota La (2020), aquests quatre últims amb  il·lustracions d’Albert Pinya. 

Com a compositor i productor musical, ha treballat amb artistes com Jaume  Sisa o Albert Pla, i ha col·laborat en projectes per a la televisió i el cinema.  Oliver és llicenciat en filosofia per la UIB i ha publicat el poemari Odissea trenta  mil (Lleonard Muntaner, 2002), del qual ha fet una versió musicada amb la  formació Drogueria Esperança; la novel·la El misteri de l’amor (Empúries,  2008); l’edició facsímil de documents personals Quadern 2008 (Empúries,  2009); l’obra de teatre Un quilo d’invisible (Empúries, 2013); la biografia  novel·lada de l’escalador mallorquí Miquel Riera Setembre, octubre i  novembre (L’Altra Editorial, 2014), i la novel·la Alexandra Schneider und ihr  Casiotone (L’Altra Editorial, 2018).